Att fotografera med mobilen

Flera av de modeller mobiltelefoner som kommer nu för tiden är helt okej att fotografera med. Om än inte alls som att fotografera med en riktigt proffsig digital systemkamera men det kan fungera för dokumentation med mera.

Som oftast så ser bilderna väldigt skarpa och snygga ut när man tittar på dessa i mobilens skärm men om man tar upp dessa på en stor dators skärm och tänker eventuellt göra någon form av förstoring till en canvastavla så ser man begränsningarna. En mobils kamera utvecklas och blir allt bättre och i de senaste modellerna så kan det vara riktigt bra linser och optik som gör att bilderna blir bättre och bättre. Förutom att ta bilder så kan man skicka dessa till andra via e-post, Skype, messenger eller vad man nu använder sig av.

Det är en stor fördel att använda sin mobil för att dokumentera platser som vi vill fotografera mer. Tyvärr så kan det hända mycket med något som vi använder oss av dagligen. Då telefonerna börjar komma upp i allt högre priser gör detta att vi gärna lagar dessa själva om vi kan. Det finns bra ställen online där du kan hitta reservdelar till din telefon oavsett vilken modell du har. Det är ingen större match att byta ut en skärm som spruckit eller annat som gått sönder. En stor fördel att kunna byta det som gått sönder istället för att köpa en ny telefon.