Att tänka på vid fototgrafering

En av sakerna att tänka på vid fotografering är förstås att försöka ta så riktigt bra bilder som möjligt. Oavsett om du fotograferar med en digital systemkamera eller annan typ av kamera så gäller det att få fram så många bra bilder som möjligt. Det är inte alltid man lyckas men tack var den digitala utveckling som skett så kan du alltid ta ett par bilder av samma motiv. Då har du några att välja bland.

Gör back-up på bilder

Något annat som är viktigt är hur du lagrar och sparar dina bilder. Det finns alltid en risk att din dator eller din telefon för den delen går sönder. har du inte gjort back-up så är din bilder ett minne blott. Köp på dig externa hårddiskar eller USB-minnen som du kan föra över bilder till både från din dator och din telefon. Allt för att säkra upp dina bilder. Skulle du tappa din mobil eller din hårddisk kraschar så har du i alla fall kvar bilder och annat om du gjort regelbunden back-up.

Bra tips vid redigering

Om du är den som gillar att sitta och redigera dina bilder i exempelvis Photoshop så är vårt tips att redigera en kopia av bilden. På så sätt så kan du alltid gå tillbaka och du inte skulle bli nöjd med det du åstadkommit med bilden. Att alltid behålla ett original på en hårddisk och dina redigerade bilder på en annan är en mycket bra idé. Skapa en struktur för dina bilder. Du kan skapa mappar på dina externa diskar likaväl som på en dators hårddisk. Döp dina mappar med ett namn och det datum bilden togs.