Gör roliga saker med dina foton

Du har säkert tonvis med foton på dina minneskort, USB-minnen och i telefonen. Gör något vettigt med dem istället!

shutterstock_189748253 (1)

Canvastavlor

Du kan numera trycka dina bilder på canvas för att få en riktig tavla. Du kan leka med filter och Photoshop själv för att skapa lite annorlunda känsla i bilden, och sedan skicka den direkt till en framkallningsbutik. Numera kan man framkalla bilder snabbt och enkelt online. Du kan trycka upp ett vackert naturmotiv eller kanske en stor tavla på dina barn.

Tryck på ovanliga ställen

Med specialpapper kan du skriva ut bilder på datorn och stryka fast dem på t-shirts. Det kan vara en rolig födelsedagspresent till ett 50-årskalas eller möhippa. Med transferpapper, som det kallas, och tyg finns det inga regler på vad du kan trycka på. Gör egna kuddfodral med en bild från dina naturalbum eller sommarkonserter där du fångade atmosfären perfekt. Tänk på att vara försiktig när du tvättar tryckta tyger: trycken sitter inte lika bra som fabrikstryckta bilder. Tvätta i låga grader och vända alltid plagget utochin. Ibland behöver man till och med handtvätta tygerna.

Inför en födelsedag kan du trycka födelsedagsbarnet ansikte på en oblat som läggs ovanpå tårtan. Gör din egen specialkaffekopp med egen bild. Detta måste man beställa från en butik istället för att göra själv.

När du ändå beställer en mugg i din egen stil, kan du ändra bilden på dina bankkort också. Mot en smärre summa kan du få en egen bild på bankkortet så länge det inte bryter mot bankens bildregler.

Fotovägg

Sist, om du har en riktigt bra kamera som skapar högupplösta bilder, kan du använda en bild som grunden till en egen fototapet. Kanske kan barnen få en fondvägg med deras favoritmotiv ur ditt fotoalbum, eller så kan du först lista ut vilket motiv du är ute efter och sedan ge dig ut med kameran för att fånga det.